Alex back

NetvibesLastfmPownceGoogleLinkedinTwitter

Popular reads
Report on Tangible outcomes
Short Report Internet Outcomes Complete-1
Book on Digital Skills

book

2013 - UT in the Media Award

UT in the Media Award

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari 2013 reikte Anne Flierman (voorzitter CvB van de Universiteit Twente) na de nieuwjaarstoespraak de UT in de Media Prijs 2012 uit. De eerste prijs ging uit naar Alexander van Deursen van de faculteit Gedragswetenschappen. Met zijn onderzoek naar het verprutsen van werktijd door ICT onkunde behaalde hij in maart 2012 massaal de media. Het onderzoek verscheen in veel grote (online) kranten, hij was veelvuldig op de radio bij de grote stations en behaalde met een uitgebreide reportage het NOS journaal gefilmd op de UT.

 

MediaPrijs

 

De tweede plaats ging naar Arjen Hoekstra (Faculteit CTW) die in 2012 veel in de internationale pers verscheen, vooral in Duitsland (Berliner Morgenpost, Stern, Spiegel), maar ook in Le Monde en zelfs in The New York Times. Ook was hij te horen op de BBC radio en op de NOS en NTR. Want als het gaat om waterverbruik vertegenwoordigt hij de Universiteit Twente o.a. als specialist in de media. Begin 2012 behaalde hij de internationale pers massaal met zijn onderzoek naar de Water Footprint.

De derde plaats is voor Hans Heerkens (Faculteit MB) een collega die vooral regelmatig op de landelijke radio komt of in nationale kranten verschijnt vanwege zijn specialisme. Onder journalisten staat hij inmiddels sinds enkele jaren bekend als de luchtvaartspecialist. Regelmatig is hij te horen op Radio 1 en BNR nieuwsradio of wordt hij geciteerd in de Trouw, Volkskrant, AD en FD.

Verder bestaan er twee extra klassementen binnen de UT in de Media Prijs, de PhD Media Prijs en de Student Media Prijs. Een kans voor de jonge wetenschappers om in de prijzen te vallen.

De PhD Media Prijs ging naar Trajce Dimkov (Faculteit EWI) die in februari 2012 groots in het nieuws verscheen. Hij behaalde o.a. NOS op 3, Nu.nl en Hoezo radio. Tevens maakte RTL Nieuws een uitgebreide reportage op de UT campus. Dat ging over een onderwerp waar nog veel over werd nagepraat. Want ‘Stelen voor de wetenschap’ maakte een boel los in Nederland.

De Student Media Prijs is voor een studente die in april 2012 aandacht kreeg voor haar onderzoek op grote hoogte. Ze onderzocht de invloed van zuurstofgebrek op het menselijk lichaam. En dat deed ze niet alleen, maar met een internationaal onderzoeksteam en oh’ ja of ze met hen mee de Mount Everest wilde beklimmen voor onderzoek. Daar hoefde ze niet al te lang over na te denken. Het Algemeen Dagblad bracht het naar buiten met een groot artikel en een foto in de krant. De Student Media Prijs ging naar studente Technische Geneeskunde Akke Bakker (Faculteit TNW).

Veel faculteiten een winnaar Anne Flierman: “Wij zijn er bijzonder trots op, dat gebleken is, dat veel faculteiten een winnaar hebben opgeleverd binnen de UT in de Media Prijs. Wij hopen het komende jaar opnieuw op een brede deelname om zo de UT mooi te vertegenwoordigen voor een breed publiek. De positieve aandacht binnen de media levert een bijdrage aan de valorisatie van het onderzoek en aan het imago van de UT. Wij verwijzen u dan ook graag naar: www.utwente.nl/mediaprijs”.

 

 

 

 


Running projects: 
Digital skills to Outcomes
Skils uses outcomes238x194

21st-century Digital Skills
eskills

Digital Inequality @ home
familie

Internet-of-Things inequality
anything

Please publish modules in offcanvas position.